Narancsos panna cotta Baileys likőrrel
Ha valami igazán csajos desszertre vágytok, ez a panna cotta a legjobb választás. Minden megvan benne amire a nők vágyhatnak. Krémesen lágy likőr és egy kis narancsos frissesség..kell ennél több?! Na de azért csak mértékkel, mert alkoholt is tartalmaz :-)
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Narancsos panna cotta Baileys likőrrel
Hozzávalók:
- 6 dl liter habtejszín (min. 30%)
- 8 db lapzselatin
- 4 dl baileys likőr
- 2 dl narancs szirup
- díszítésnek:
- eperlekvár
- friss mentalevél
- tejszínhab
Elkészítés:
1. Vegyünk két edényt, az egyikben hevítsük össze a baileyst 2 dl habtejszínnel, a másikban pedig a narancs szirupot 4 dl tejszínnel.
2. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe min. 10 percre. Amint elasztikus lett, vegyük ki, majd facsarjuk ki belőle a vizet. 4db-ot hőkiegyenlítéssel adjunk hozzá a narancsos, 4 db-ot pedig a baileys-es tejszínhez.
3. Ha szeretnénk, hogy réteges legyen a desszertünk, a tálalópoharakba először öntsük bele a narancsos tejszínt, majd 1 óra dermesztés után öntsük rá a baileys-es tejszínt is és hűtsük ezt a réteget is 1 órán keresztül a hűtőben.
4. Ha megszilárdult, kanalazzuk rá az eperlekvárt, díszítsük tejszínhabbal végül pedig mentalevéllel.