Ez az eredeti Pad Thai receptje - Készítsd el otthon!
Ha eddig nem volt alkalmatok nekifogni különféle thai ételek elkészítésének, most meleg szívvel ajánlom ennek a receptnek a kipróbálását. Ez a tradicionális finomság az én egyik személyes kedvencem is, ráadásul ezt a változatot egy thai séftől tanultam meg elkészíteni. Ezt a tudást most átadom nektek is. Próbáljátok ki Ti is!:)
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Eredeti Pad Thai
Hozzávalók:
- 50 g keskeny rizstészta (áztatva, lecsepegtetve – a lényeg, hogy nagyon puha legyen)
- 2 ek. olaj (növényi vagy szója)
- 1 db tojás
- 3 ek. tofu (felkockázva)
- fél ek. savanyított jégcsapretek (elhagyható)
- fél ek. szárított garnéla (elhagyható)
- 100 g garnéla (héjával, bélcsatorna nélkül)
- 1 marék mogyoró (pirított, aprított)
- 50 g babcsíra
- 12 g kínai metélőhagyma (2 cm hosszúra vágva)
- ¼ tk. őrölt chili
- 1 db friss lime (szeletelt)
- Pad Thai szószhoz:
- 200 g pálmacukor
- 1 ek. halszósz
- 2,4 dl tamarind szósz
- 1 ek. só
- chili szósz
Elkészítés:
1. Keverjük össze a Pad Thai szósz hozzávalóit, majd tegyük félre.
2. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletűre hevítjük az olajat, majd hirtelen megsütjük benne a rákot, a szárított rákot, a tofut és a retket 1 percig.
3. Hozzáadjuk a tojást és kevergetjük.
4. Adjuk hozzá a tésztát, az alaplevet és főzzük 1-2 percig, amíg a tészta megpuhul. Ízesítsük Pad Thai szósszal. Jól keverjük össze és főzzük még 1 percig.
5. Adjuk hozzá a hagymát és a babcsíra felét. Vegyük le a főzőlapról.
6. Szórjuk rá az őrölt chilit és a mogyorót. 7 Díszítsük babcsírával és adjunk mellé lime-ot.