Gomba cappuccino krémleves, a tökéletes ebéd

Reggel kávé, délben viszont egy jó meleg gomba cappuccino! Nincs is jobb egy kis krémeslevesnél a hidegebb napokon. Próbáljátok ki bátran ezt a levest, ami kávét ugyan nem tartalmaz, de gombát annál többet!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gomba cappuccino
Hozzávalók:
- 270 g csiperke gomba szeletelve( barna és fehér vegyesen)
- 4 szál friss, kakukkfű
- 7-8 dl alaplé (csirke, zöldség)
- 1.5 dl habtejszín (min. 30%)
- só bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- Díszítéshez:
- 30g gomba
- 1 dl habtejszín + só
- 1.5 ek. Olaj a gomba pirításához
Gomba krémleves
Elkészítés:
- A gombát készítsük elő. Távolítsuk el a tönk részét, majd szeleteljük fel a kalapját.
- A gombákat egy edénybe tesszük és felöntjük alaplével.
- Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát.
- Forraljuk fel, és lassú tűzön 15 percig főzzük.
- Ha a gomba megpuhult vegyük ki a kakukkfüvet, és a levest botmixer segítségével pürésítsük.
- Szakaszosan adjuk hozzá a 1.5 dl tejszínt.
- Előkészülünk a tálaláshoz: A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük majd sózzuk, borsozzuk.
- Egy marék gombát negyedekbe szelünk és olajon magas lángon lepirítjuk.
- A kész levest tálkákba öntjük, majd rákanalazzuk a tejszínhabot. Végül pirított gombával díszítjük.
Megjegyzés: A gombát soha ne mossuk meg, csak nedves papírtörlővel tisztítsuk meg.
Két további recept Marton Adrienntől a következő oldalon.
Fotó:Marton Adrienn
Oldalak
