Tejszínes lazacos spagetti, mennyei étel az egész családnak

Lazac, tejszín és egy kis al dente-re főtt tészta. Hm...! Már külön-külön is nagyon szeretnivalóak az összetevők, de együtt mennyei ebéd lehet az egész családnak. Próbáljátok ki mindenképp!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tejszínes lazacos spagetti
Hozzávalók
- 25 dkg spagetti tészta
- 25 dkg bőrös lazac
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs
- 1 db cukkini
- friss kapor
- olívaolaj
- só, bors
Tejszínen lazacos spagetti
Elkészítés
1. A lazacot sózzuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Egy felhevített serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd a lazacot bőrével lefelé, közepes lángon ropogósra sütjük, amihez közben hozzáadjuk a fokhagymákat héjukkal együtt.
2. A tésztát megfőzzük lobogó, sós vízben.
3. A cukkinit hosszában először vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk.
4. A lazacot kivesszük, a megmaradt zsiradékhoz öntjük a fehérbort, a tejszínt és sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot.
5. A lazacról lefejtjük a ropogós bőrét, majd felvágjuk. A hal húsát villával szétszedjük.
6. Ha a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk a lazacot, a kinyomkodott cukkinit, végül a spagettit. Összeforgatjuk a szósszal, majd egy tálba halmozzuk.
A tésztát, ropogós lazacbőrrel és friss kaporral díszítjük. Jó étvágyat!