Lifestyle

Világítástechnika skandináv stílusban

Előbb vagy utóbb minket is elkaphat a vágy arra, hogy egy kicsit átalakítsuk, felújítsuk az otthonunkat. Nőként általában a mi feladatunk a környezetünk rendbetétele, szépítgetése, amit valljuk be, nagyon is élvezünk, hiszen kiélhetjük a rendszerezés iránti igényünket, illetve a kreativitásunkat.

Ha többek között az is prioritást élvez, hogy a lakóterünk trendi legyen, és kicsit jobban is utánanézünk a manapság népszerű lakberendezési stílusoknak, akkor hamar rábukkanhatunk a skandináv életérzést közvetítő belső terekre. Ezt a végeredményt úgy érhetjük el, ha az egyszerű, letisztult, természetes bútorok közül válogatunk, de emellett a világítástechnikára is odafigyelünk.

Ha a mennyezeti lámpa a deerdecor.hu kínálatából kerül ki, akkor harmonikus összhatásra tehetünk szert, de természetesen ezen kívül más típusú fényforrásokat is érdemes alkalmaznunk a tökéletes végeredmény érdekében.

Pontosan mire is kell ügyelnünk, ha skandináv stílusban szeretnénk kialakítani a világítástechnikát is? A mai írásunkban erre hozzuk a választ.

Mi jellemzi a skandináv stílust?

Ha meglátunk egy skandináv stílusban berendezett teret, akkor valószínűleg az első, ami eszünkbe jut róla az a minimalizmus és az egyszerűség lesz. Mind a bútorok, mind pedig a különböző lakberendezési tárgyak, kiegészítők egyszerű forma- és színvilággal rendelkeznek.

Az is megfigyelhető, hogy általában nem látunk semmi olyat, ami erős kontrasztot adna, vagy ami más módon törné meg az összességében egységes és harmonikus összhatást. Ez pedig kiegyensúlyozottságot, nyugalmat áraszt – sokan épp ezek miatt rajonganak a skandináv stílusért.

Milyen lámpákat használjunk?

Erre a stílusirányzatra a természetes fény maximális kihasználása a jellemző a nagyméretű ablakokkal. Ami pedig a mesterséges fényt illeti, bátran megjelenhet a belső térben asztali lámpa, fali-, álló- és/vagy függőlámpa, valamint mennyezeti lámpa

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
A Harry herceggel közös Netflix-sorozata óta Meghan Markle visszafogottan nyilatkozik a brit királyi családdal kapcsolatban, ám egy szakértő úgy véli, annak ellenére, hogy már nem foglalkozik a...
Utazás
A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend. Október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend érvényes a vasúton. A helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek. Az...
Lifestyle
Voltaképpen már a Halloween előszobájában vagyunk, szóval legújabb rejtvényünkkel nem árulunk zsákbamacskát: ez a fejtörő is az októberi időszak egyik legizgalmasabb ünnepéhez kapcsolódik.