Lifestyle

Borhamisítókra csapott le a rendőrség, az elkövetők palackonként 6 millió forintért árulták az italt

Az Europol felszámolta annak a nemzetközi bűnszervezetnek a borhamisító hálózatát, amely hamis Grand Cru jelölésű borokat értékesített, palackonként akár 15 ezer euróért Európa-szerte.

Európa-szerte terjesztették a hamis borokat

Borhamisítókat állítottak elő Olaszországban, a szervezett bűnözői csoport tagjai maguk gyártotta címkékkel ellátott, kiemelt termőterületről származó, Grand Cru jelölésűnek beállított borokat értékesítettek palackonként akár 15 ezer euróért (mintegy hatmillió forint) Európa-szerte – tájékoztat az MTI az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének, az Europolnak közleménye alapján.

A közlemény szerint a francia csendőrség, valamint az olasz és a svájci rendőrség az október 14-én tartott közös művelet során felszámolták azt a nemzetközi bűnszervezetet, melynek tagjai oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel (OEM) ellátott, francia eredetűnek álcázott borokat hamisítottak Olaszországban.

bűnözői csoport a hamisított terméket francia vörösborként palackozták, majd tisztességes borkereskedőkön keresztül értékesítették a világ minden táján. A rendőrségi akció során tizennégy házkutatást tartottak Torinóban és Milánóban, a csoport hat tagját előállították.
Kattints a további képekért!

Újra a rendőrség nevével élnek vissza az internetes csalók. Fontos közleményt tett közzé az Országos Rendőr-főkapitányság.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
Egészség
Gondoltad volna, hogy abban az esetben, ha bizonyos illatokat párologtatsz a hálóban, akkor akár alvás közben is javulhat a memóriád? Nos, ezt állítja egy tanulmány.
Lifestyle
Továbbra is megosztja a diákokat és tanulókat, hogy helyes-e egyáltalán a hazai iskolákban bevezetett okoseszköz-tilalom, mindenesetre máris a láthatáron van az újabb szigorítás.
Sztárok
A szőke hajú szépség nem csupán arról híres, hogy Diana rokona: modellként is hihetetlen karriert futott be, nem véletlenül.