Komolyan veszélyes, ha újra felforralod a vizet? A tudósok figyelmeztetnek mindenkit

Biztosan te is csináltál már úgy a konyhában, hogy az otthagyott vizet egyszer újra felforraltad. Most kiderült, hogy ezzel gigászi hibát követsz el, vagy sem.

Sokan gondolták azt eddig, hogy ez teljesen lényegtelen

A víz az élet alapvető eleme, amely nélkülözhetetlen mindennapi tevékenységeink során, különösen a konyhában. A főzés, tisztítás és számos más konyhai feladat elképzelhetetlen lenne víz nélkül.

A víz forráspontja az a hőmérséklet, amelyen a víz folyékony állapotból gőzállapotba megy át. Normál légköri nyomáson (101,3 kPa) a víz forráspontja 100°C. Érdekesség, hogy ez a hőmérséklet változhat a nyomás függvényében. Például magasabb nyomáson, mint amilyen a kuktafazékban van, a víz forráspontja magasabb, míg alacsonyabb nyomáson, például magasan a hegyekben, alacsonyabb hőmérsékleten forr fel.

A többséget persze ez nem érdekli, csak a víz jusson el addig a konyhába, hogy felforrjon. Azonban hibát követünk el, ha újra felforraljuk? A galériánkban megválaszoljuk a kérdést!

Sokan felteszik a kérdést, hogy biztonságos-e a víz újraforralása. A válasz nem egyértelmű, mivel több tényezőtől függ.
Kattints a további képekért!

Sokan gondolkodtak már el rajta, hogy ha palackos vizet vásárolnak, akkor a savas, vagy a mentes mellett tegyék-e le a voksukat.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Egészen más karrierről álmodozik György herceg, mint ahogyan azt a legtöbben gondolnák, sőt: Katalin és Vilmos legidősebb gyermeke egyáltalán nem vágyik arra, hogy jövőbeli munkája a nyilvánossághoz...
Fashion&Beauty
Katalin hercegné kedvenc blézere bárki számára elérhető, hiszen egyáltalán nem nevezhető luxuskategóriának.
Lifestyle