Azt is tegyük hozzá, hogy az újraforralás segíthet eltávolítani a vízben lévő klórt és más vegyületeket, amelyek befolyásolhatják az ízét. A lényeg, hogy egészségügyi kockázatai miatt érdemes megfontolni, hogy milyen gyakran forraljuk újra a vizet. Bár egyes esetekben az újraforralás előnyös lehet, hosszú távon a káros vegyületek felhalmozódása és az ásványi anyagok koncentrációjának növekedése miatt érdemes kerülni a többszöri forralást. Ha otthagytuk sokáig a vizet, akkor érdemes inkább frisset használni.
Azt is tegyük hozzá, hogy az újraforralás segíthet eltávolítani a vízben lévő klórt és más vegyületeket, amelyek befolyásolhatják az ízét. A lényeg, hogy egészségügyi kockázatai miatt érdemes megfontolni, hogy milyen gyakran forraljuk újra a vizet. Bár egyes esetekben az újraforralás előnyös lehet, hosszú távon a káros vegyületek felhalmozódása és az ásványi anyagok koncentrációjának növekedése miatt érdemes kerülni a többszöri forralást. Ha otthagytuk sokáig a vizet, akkor érdemes inkább frisset használni.