Home&Design

Gyakori viszketés vagy bőrirritáció? A sensitive mosószer lehet a megoldás

Neked is érzékeny a bőröd? A sensitive mosószerek remek megoldást jelenthetnek a problémára, melyek segítségével ruháid frissek és illatosak maradhatnak, análkül, hogy irritálnák a bőröd. Na de mégis mire érdemes odafigyelni választás előtt? Cikkünkből kiderül!

Milyen allergiás tüneteket okozhatnak a mosószerek?

A ma használatos mosószerek által okozott tünetek a következők lehetnek:

  • bőrpirosság
  • hámló, repedezett vagy száraz bőr
  • kiütések, esetleg csalánkiütés
  • viszkető, égő vagy szúró érzés

Az allergia sajnos nem korfüggő, a gyerekeket, a felnőtteket és az időseket egyaránt sújthatja. Éppen ezért ha családunkban akár csak egy valakin is észrevesszük ezeket a tüneteket, mindenképp érdemes lehet mosószert kell váltanunk. A termékek címkéjén pontosan szerepel, hogy melyek a hipoallergének.

Viszkető kézfej

Milyen összetevők irritálhatják a bőrt?

A kölünböző tartósítószerek és foszfátok sajnos egyre több termékben vannak jelen, de gyakran a fehérítőszerek is komolyan irritálhatják a bőrt. Mivel minden egyes mosószerben más és más koncentrációban találhatók meg ezek az anyagok, éppen ezért vásárlás előtt érdemes mindig megfelelően tájékozódni.

Ma már létezik olyan sensitive mosószer, ami segít az allergia elkerülésében

A Persil Sensitive Gel tökéletes megoldás lehet a mosószerek okozta bőrirritáció ellen. A bőrgyógyászatilag tesztelt termék csak természetes eredetű összetevőket és hipoallergén illatanyagot tartalmaz, kimondottan érzékeny bőrűeknek fejlesztették ki, így a csecsemők és a felnőttek is bátran alkalmazhatják a mindennapok során. Használhatjuk fehér vagy világos ruhák esetén is, ugyanúgy teszi a dolgát, mint bármelyik másik termék, azzal a különbséggel, hogy a csodálatosan tiszta és friss illatú ruhák a későbbiek során sem okoznak allergiás panaszokat.

Anya és kislánya együtt mos

Tudatos módszerek allergia ellen

A sensitive mosószer használata mellett több dolgot is tehetünk az egészségünk érdekében.

  1. Amikor új ruhát vásárolunk, ne vegyük fel azonnal, hanem mossik ki, hiszen elképzelhető, hogy a gyártók különféle felületkezelést alkalmaznak, melyek során olyan vegyi és adalékanyagok maradhatnak a szálak között, ami bőrirritációt okozhat.
  2. Mindig csak szükséges mennyiségű mosószert használjunk! Az adagolás minden termék leírásában pontosan szerepel, ha pedig nem vesszük figyelembe a gyártó útmutatását, a túlzott mosószer-használat is irritációhoz vezethet.
  3. Fontoljuk meg egy második öblítési program elindítását is, amivel még jobban kiöblíthetjük a mosószert a ruhákból. Ebben az esetben alacsonyabb hőmérsékleten is elegendő lehet elindítani a mosási programot.
  4. Ha a bőrirritáció nem mindenkinél jelentkezik a családból, akár külön is válogathatjuk a ruhákat és elkülönítve moshatjuk őket hipoallergén mosószerekkel. Természetesen dönthetünk úgy is, hogy a család összes tagját megkíméljük az esetlegesen kialakuló bőrproblémáktól, és egyöntetűen az allergia ellen védő terméket használjuk.

A Shoperia – A mosás szakértője weboldalunkon számtalan termék elérhető, amelyek segítenek az allergiás panaszok leküzdésében.

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Home&Design
Sztárok
A szőke hajú szépség nem csupán arról híres, hogy Diana rokona: modellként is hihetetlen karriert futott be, nem véletlenül.
Sztárok
Az Ázsia Expressz idei évadát végül Béres Anett és Sáfrány Emese nyerte, ami szemlátomást megviselte Krausz Gábort. A sztárséf nem is tudta leplezni csalódottságát.
Lifestyle
Ma már rengetegen használják a palackvisszaváltó automatákat Magyarországon, ám a rendszerrel kapcsolatosan még mindig ezernyi megválaszolatlan kérdés kering a köztudatban.