Téged is érinthet: 5 ártalmatlan hétköznapi tevékenység, ami folyamatos fáradtságot okoz

Hiába alszol éjjelente akár 6-8 órát, minden egyes nap annyira fáradt vagy, hogy úgy érzed, mintha egy perce se hunytad volna le a szemed? Nos, simán lehet, hogy ez azért van, mert rendszeresen elkövetsz olyan hibákat, melyek folyamatosan merítik az energiádat.

Te is elköveted ezeket a hibákat?

Mindenki tisztában van azzal, hogy a jó minőségű alvás és a megfelelő, tápanyagban gazdag étrend energiával látja el a szervezetet, így amennyiben valakinél a két tényező közül az egyik – vagy akár mindkettő – nem stimmel, gyakori lehet a konstans bágyadtság. Valójában azonban számos egyéb meglepő oka is lehet annak, hogy miért érzed magad mindig kimerültnek, ami ráadásul sok más problémához vezethet. Andy Daly táplálkozási szakértő szerint a permanens fáradékonyság lassítja a kognitív funkciókat, miközben fokozza a fájdalomérzékenységet, továbbá emésztési problémákat, hangulatingadozást eredményezhet. Persze, az életminőséget károsító jelenség mögött állhat még hormonális egyensúlyhiány vagy stressz, de vannak olyan mindennapi tevékenységek is, amelyek szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mindig erőtlennek érzed magad. Részletek a galériában!

Testmozgás hiánya Természetesen a túlzott fizikai aktivitás fáradtságot okozhat, ám Dr. Ross Perry háziorvos szerint az is állhat a háttérben, ha valaki egyáltalán nem mozog. „Ez azért van, mert ha nem eddzük izmainkat, az a test mozgásszervi, valamint szív- és érrendszeri működésében okozhat gondokat, ami levertté, depresszióssá tehet bennünket. Mindez pedig ahhoz vezet, hogy kimerültnek érezzük magunkat” – fogalmazott.
Kattints a további képekért!

Ha nehezen megy esténként az alvás, és sosem érzed magad kipihentnek reggelente, mindenképp megéri beiktatni ezt az ízletes italt az esti rituálédba.

Leadfotó: 123rf

Forrás: The Sun

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Azt gondolnánk, csak nekünk nőknek ciki nőgyógyászhoz menni, pedig sokszor a dokikat is érik megdöbbentő, már-már bizarr dolgok. Most azt is elárulták, pontosan mik.
Lifestyle
Az aurád megismerése segíthet abban, hogy jobban megértsd önmagad, az érzelmi állapotod, és azt, hogy hogyan léphetsz előre spirituális utadon. Ha kíváncsi vagy arra, milyen színű az aurád, és mit...
Lifestyle
Hiába alszol éjjelente akár 6-8 órát, minden egyes nap annyira fáradt vagy, hogy úgy érzed, mintha egy perce se hunytad volna le a szemed? Nos, simán lehet, hogy ez azért van, mert rendszeresen...