Ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljünk, rendszeresen kell fogyasztanunk fehérjét, zsírt és szénhidrátot, azonban utóbbival nem árt óvatosnak lenni – például korántsem javasolt minden nap tésztát ebédelni. „A fehérje az étrend fontos összetevője, mivel támogatja a napi tevékenységeink elvégzéséhez szükséges izomzatot. Ha minden étkezéshez megfelelő fehérje- és rostforrást fogyasztunk, az is segíthet csökkenteni a túl sok szénhidrát miatt bekövetkezett vércukorszint-ingadozást, ami sok esetben okoz bágyadtságot” – magyarázta Matt Durkin egészségügyi és táplálkozási szakértő, hozzátéve: ebédre a legjobb választás a sovány fehérjeforrások, mint például a csirke, a pulyka, a tojás és a tofu.
Szénhidrátban gazdag ebéd
Ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljünk, rendszeresen kell fogyasztanunk fehérjét, zsírt és szénhidrátot, azonban utóbbival nem árt óvatosnak lenni – például korántsem javasolt minden nap tésztát ebédelni. „A fehérje az étrend fontos összetevője, mivel támogatja a napi tevékenységeink elvégzéséhez szükséges izomzatot. Ha minden étkezéshez megfelelő fehérje- és rostforrást fogyasztunk, az is segíthet csökkenteni a túl sok szénhidrát miatt bekövetkezett vércukorszint-ingadozást, ami sok esetben okoz bágyadtságot” – magyarázta Matt Durkin egészségügyi és táplálkozási szakértő, hozzátéve: ebédre a legjobb választás a sovány fehérjeforrások, mint például a csirke, a pulyka, a tojás és a tofu.