Home&Design

A lakberendezők szerint ideje megszabadulni a magyarok kedvenc bútordarabjától - neked is ilyen van otthon?

Ahogy a lakberendezés világa fejlődik, úgy nekünk is érdemes követnünk az új irányokat, és merészen újragondolni otthonunk tereit.

Az új trend az egyedi, személyre szabott otthon

Az otthonunk berendezése az egyik legszemélyesebb feladat, amely nemcsak a kényelmünket szolgálja, de stílusunk, életmódunk tükörképe is. Sok magyar számára hosszú évtizedeken át a tökéletes összhangot az jelentette, ha minden bútordarab egy szettből származik. A nappaliba, hálószobába, sőt még az étkezőbe is, az összeillő bútorok szettje uralta a tereket. A polc, az asztal, a székek és a szekrények mind egyforma stílusban, színben és anyagban voltak megálmodva, hiszen ez sugárzott rendet, harmóniát és szervezettséget.

Az elmúlt évtizedekben azonban a lakberendezés világa gyorsan változott. Ahogy egyre több külföldi trend áramlott be az országba, és egyre nagyobb teret kaptak a kreatív, szabadabb megközelítések, a lakberendezési szakemberek egyre inkább szorgalmazzák a régi minták elhagyását. Az összeillő bútor szett, amely valamikor a magyar otthonok elengedhetetlen eleme volt, már nem a modern lakberendezés főszereplője.

De miért alakult így? Milyen új trendek váltják fel ezt a hagyományos megközelítést, és miért érdemes nyitni az újdonságokra? Részletek a galériában!

Az összeillő bútor szett sikere sok szempontból az egyszerűségre és a rendezettségre épült. Amikor egy bútorkészlet minden darabja tökéletesen passzol egymáshoz, a végeredmény egy letisztult, harmonikus tér. A magyar otthonokban, különösen a 80-as és 90-es években, gyakran az számított luxusnak, ha egy helyiség minden eleme összhangban volt, hiszen ez az egységesség a kifinomult stílust képviselte. Azonban a világ gyorsan változik, és a lakberendezés sem maradhat statikus.
Kattints a további képekért!

Legyen szó kisebb kiegészítőkről vagy nagyobb változtatásokról, ez az árnyalat garantáltan feldobja otthonod.

Leadfotó: 123RF

Castlery

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp