Lifestyle

Egy titkos hozzávaló a titka a tökéletes kovászos uborkának: ha így készíted, istenien roppanós lesz

A kovászos uborka elkészítése viszonylag egyszerű, és csak néhány hozzávalóra van szükségünk hozzá, azonban nem árt egy dologra odafigyelni, hogy a végeredmény egy kellemesen roppanós savanyúság legyen.

A sokak által nem ismert titok

A kovászos uborka a dinnye, a fagyi, a hekk, a lángos, a főtt kukorica és a lecsó mellett szintén a nyár egyik slágere, már ami a finomságokat illeti. Persze a boltokban is kapható koviubi, a házilag elkészített verzió azonban egyértelműen a legfinomabb, és nem is olyan nagy ördöngösség, mint azt sokan gondolnák, így érdemes nekiállni. És hogy mi kell hozzá? Nos, természetesen kovászolni való uborka, kapor, víz, só és kenyér, esetleg fokhagyma – az arányok attól függően változnak, ki mekkora üvegben készíti el ezt az isteni savanyúságot, ami gyakorlatilag bármilyen étel mellé remekül passzol, de magában is fogyaszthatjuk, hiszen a hideg kovászos uborka garantáltan lehűt majd minket a nagy nyári hőségben. Az azonban, hogy roppanós koviubit kapjunk végeredményként, egy hozzávalón múlik – galériánkból megtudhatod, mi is ez a dolog!

Ahány ház, annyiféleképpen készül a kovászos uborka is, a hozzávalók és a folyamat azonban nagyjából mindenkinél ugyanaz. Sokan azonban nem tudják, hogy a savanyúság egyik alapanyagán múlik a siker titka, vagyis az, hogy ernyedt, puha uborkák helyett roppanósakat kapjunk.
Kattints a további képekért!

Jonatán, McIntosh vagy éppen Golden… fogadjunk, hogy te is gondolkodtál már azon, vajon mi is valójában a különbség a különböző almafajták között!

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Fashion&Beauty
Íme néhány szuper egyszerű hajviselet, ami a vízparti hűsölés közben is megállja a helyét.
Lifestyle
Kevés annál idegesítőbb dolog van, mikor paradicsomos foltot fedezünk fel a ruhánkon, hiszen a szennyeződéssel szemben még a legdrágább mosószer is kudarcot vall. Szerencsére azonban létezik egy...
Sztárok
Szalad az idő, mivel Szellő István nem rég ünnepelte az 57. születésnapját. A gyerekkorából is felidézett anno néhány emléket.