Ehetetlenül csípős lett az étel? Ezzel a trükkel azonnal orvosolhatod a problémát!
Egy-egy fogás különlegessége valójában a megfelelő fűszerezésben rejlik, olykor viszont könnyedén túllőhetünk a célon és extrémen csípős végeredményt érhetünk el.
Egyszerű megoldás
Ha veled is előfordult már, hogy túlzásba estél a fűszerekkel, akkor nem vagy egyedül, olykor bizony még a legprofibb szakácsokkal is megesik a dolog. Ilyenkor az étel elfogyasztása valóságos kihívást jelenthet, szerencsére azonban vannak bevált trükkök és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni a túlzottan csípős ételek ízét. Az ételek csípős ízét a kapszaicin nevű vegyület okozza, amely a paprikákban található meg, és a csípős ételek jellegzetes forró ízét adja. Ez a vegyület azonban nem csak érzésteleníti a szánkat, hanem egyes emberek számára kellemetlen vagy akár fájdalmas érzést is okozhat. Éppen ezért, ha az étel túl csípős, érdemes valamilyen módon csökkenteni a kapszaicin hatását. Hogy mégis milyen módszerekkel lehetséges ez? Olvass tovább, eláruljuk!
Két szakértő mixológus mérlegelte azokat a koktélokat, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha hétvégén a nyakadba veszed a várost.
Leadfotó: 123rf, forrás: thedailymeal.com