A citromlé hatékonyságát a csípős érzés ellen több tényező együttes hatása magyarázza. Először is, a citrusok, például a citrom, lime vagy narancs, magas savtartalma és erős íze jelentős szerepet játszik ebben a folyamatban. Az aciditás, vagyis a savasság, az ételekben található kapszaicin molekulákhoz kapcsolódik, amelyek felelősek a csípős érzésért. Amikor az acid molekulák kölcsönhatásba lépnek a kapszaicin molekulákkal, ezeket neutralizálják, csökkentve ezzel az égő érzést az ízlelőbimbókon.
A citromlé hatékonyságát a csípős érzés ellen több tényező együttes hatása magyarázza. Először is, a citrusok, például a citrom, lime vagy narancs, magas savtartalma és erős íze jelentős szerepet játszik ebben a folyamatban. Az aciditás, vagyis a savasság, az ételekben található kapszaicin molekulákhoz kapcsolódik, amelyek felelősek a csípős érzésért. Amikor az acid molekulák kölcsönhatásba lépnek a kapszaicin molekulákkal, ezeket neutralizálják, csökkentve ezzel az égő érzést az ízlelőbimbókon.