Számos módszer létezik arra, hogy enyhítsük az étel csípősséget: egy kevés tej hozzáadása például könnyen segíthet, vagy valami édes, mint a méz vagy cukor, szintén enyhítheti a csípős ételek erősségét. De az egyik igazán hatásos trükk a tűzforró ízek kiegyensúlyozására egy jó adag citruslé, például citrom-, lime- vagy narancslé hozzáadása. A citrusok magas savtartalma erős ízével ellensúlyozza a kapszaicin intenzitását, így a túl csípős étel sokkal ízletesebbé válik.
Számos módszer létezik arra, hogy enyhítsük az étel csípősséget: egy kevés tej hozzáadása például könnyen segíthet, vagy valami édes, mint a méz vagy cukor, szintén enyhítheti a csípős ételek erősségét. De az egyik igazán hatásos trükk a tűzforró ízek kiegyensúlyozására egy jó adag citruslé, például citrom-, lime- vagy narancslé hozzáadása. A citrusok magas savtartalma erős ízével ellensúlyozza a kapszaicin intenzitását, így a túl csípős étel sokkal ízletesebbé válik.