A NASA kiadta a közleményt: két űrhajós rekedt a Földön kívül, nem tudják, mikor térhetnek vissza

Eddig is sem volt könnyű helyzetben a két űrhajós, de most még tovább fognak a világűrben ragadni. A NASA már dolgozik a probléma elhárításán.

Kapu Tibornak is fel kell készülnie, hogy belekerülhet egy hasonló helyzetbe

Sokan tudnak a jó hírről, hogy Magyarországnak újabb űrhajósa lesz. Ez őrültes teljesítmény, mivel Kapu Tibort 247 jelentkezőből választották ki, egy elég nehéz válogatón.

A tervek szerint 30 napot fog tölteni a nemzetközi űrállomáson a HUNOR program keretein belül, ahol különböző kísérleteket és termékteszteket fog elvégezni.

A csaknem egy hónap nagyon kemény tud lenni, de Kapu Tibor fel van készülve a kihívásokra. Most két űrhajós már nehéz helyzetbe került, de hogy mi történt velük, az a galériánkból kiderül!

A Boeing Starliner még június 5-én indult útnak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), fedélzetén Butch Whitmore és Suni Williams űrhajósokkal.
Kattints a további képekért!

A Voyager-1 fel van készítve arra, hogy egyszer egy másik idegen civilizáció rátalálhasson, de erre elég kevés az esély a tudósok szerint. Mi mindenesetre megtettünk mindent.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, egy hercegnének mindent szabad, ez egyáltalán nem így van: Katalin még egy olyan egyszerű dolgot sem tehet meg, amit egyébként bármelyik ember szabadon csinálhat.
Egészség
Egy új tanulmány szerint több népszerű ételben és egy igencsak kedvelt italban is rákkeltő vegyi anyagokat találtak a tudósok.