Home&Design

Meddig áll el a hús a fagyasztóban? Van, ami csak pár hónapot bír ki

A hús mindig frissen a legjobb, de egyik séf se fog megvetni minket, ha lefagyasztjuk, mivel ez a leggazdaságosabb módszer otthon. Azonban nem mindegy, hogy milyen húsfélével dolgozunk.

Akad olyan húsféle, ami csak pár hónapot bír ki

A fagyasztás, mint tartósítási módszer, az ipari forradalom idején vált széles körben elérhetővé, amikor a technológiai fejlődés lehetővé tette az élelmiszerek hosszabb ideig történő frissen tartását.

A fagylalt története során találkozhatunk az első fagyasztási technikák nyomával, amelyeket már az ókori Kínában is alkalmaztak, de a modern fagyasztás kialakulása a 19. század végére tehető.

A fagyasztott húsok esetében fontos tudni, hogy a megfelelő tárolás és kiolvasztás kulcsfontosságú a minőség megőrzése és az élelmiszerbiztonság szempontjából. A húsokat célszerű a hűtőszekrényben lassan kiolvasztani, hogy elkerüljük a baktériumok szaporodását és az élelmiszer romlását.

A galériánkban megmutatjuk, melyik hús meddig áll el a fagyasztóban!

A csirkehús jól bírja a fagyasztást, alkatrészeire szedve 9 hónapig tárolható, egészben 1 évig, az aprólék pedig 2-3 hónapig. A pulykahúsra gyakorlatilag ugyanezek a szabályok vonatkoznak.
Kattints a további képekért!

Magyarországon rendkívül népszerű a csirkehús, de fontos, hogy azonnal ki tudjuk szúrni, ha selejtes áruról van szó. Ezt a szupermarketben sem szokták az orrunkra kötni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Sztárok
A Coldplay háromszor is elvarázsolt a magyar közönséget, és a banda folytatja tovább a turnéját. A zenekar nem olyan rég a Glastonbury Fesztiválon csinált igazi csodát.
Lifestyle
Úgy érzed ideje felpörgetni a szerelmi életedet? Ha az alábbi jegyek közé tartozol, ez a hét lesz rá a tökéletes időpont.
Lifestyle
Elfogyott a türelmi idő, és innentől csak visszaváltási lehetőséget jelölő csomagolással dobhatnak italokat piacra a gyártók. Sok kicsi sokra megy, így súlyos pénzeket bukhatunk, ha nem váltjuk...