Egészség

Hatalmas áttörés: nemsokára eltűnhet a kemoterápia, ez a gyógyszer válthatja ki a kezelést

A The Guardian szerint egy új immunterápiás gyógykészítmény reformálhatja meg a rákkezeléseket.

Még a műtéteket is feleslegessé teheti?

Az ominózus gyógykészítmény vitathatatlan előnye, hogy jelentősen növeli egyes bélrákban szenvedő betegek túlélési esélyeit, sőt elérkezhet majd az idő, amikor a műtéti beavatkozás is elkerülhetővé válik a segítségével. A pembrolizumab nevű gyógyszer bizonyos immunsejtek fehérjéiben fejti ki hatását, arra késztetve azokat, hogy felkutassák, majd elpusztítsák a rákos sejteket. A klinikai vizsgálatok eredményeiből már most leszűrhető: azon páciensek, akiket műtét előtt pembrolizumabbal kezeltek, később jóval nagyobb eséllyel lettek rákmentesek.

Dr. Marks Saunders onkológusprofesszor szerint az immunterápiával a jövőben kiváltható lesz a számos kellemetlen mellékhatást eredményező kemoterápia is.
Kattints a további képekért!

Állatokon már több sikeres kísérletet is végrehajtottak a szakemberek, tehát itt az ideje, hogy végre kiderüljön, az emberi szervezet is hasonlóan pozitívan reagál-e a gyógykészítményre.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Lifestyle
Te is közéjük tartozol? Akkor légy óvatos a héten!
Lifestyle
Szívesen lennénk a helyükben: az alábbi három jegyre különlegesen jó hét vár.
Lifestyle
Nem is gondolnád, mennyi érv szól a nyári fogyókúra mellett, főleg, ha rendszeresen fogyasztod az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket, amik segítenek beindítani a karcsúsodást.