Ez történik a testeddel, ha minden nap megiszol egy pohár citromos vizet

Tudtad, hogy ha megiszol egy pohár citromos vizet, azzal a napi C-vitamin-szükségleted körülbelül 13%-át fedezed? Emellett kis mennyiségben káliumot, tiamint, B6-vitamint és folsavat is tartalmaz. Természetesen a citromos víz ivásának egyik előnye abban rejlik, hogy segít megőrizni a hidratáltságot, ami fontos az általános egészség szempontjából. De mire jó még?

A citromos víz jótékony hatása szervezetre

Vessünk hát egy pillantást egy pohár citromos víz elfogyasztásának lehetséges előnyeire, valamint jótékony hatásaira!

1. Segíti az emésztést A citromos víz csökkenti az étvágyat, és fokozza a zsírégetést. Ráadásul segíti a bélrendszerünkben az enzimtermelést, és támogatja az emésztésünk megfelelő működését, emellett enyhíti a gyomorégést és a puffadást is. Ha két étkezés között megiszol egy pohár meleg citromos vizet, észre fogod venni, hogy kevesebbszer nyitod ki a hűtőszekrényt.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Healthline, Prevention

Az se csüggedjen, aki nem bírja a savanyú ízvilágot, ugyanis más, hasonlóan jótékony italoktól is beindulhat a zsírraktár leépülése. Mutatunk 3 ugyanolyan hatásos alternatívát.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Harry Styles felkavaró szavakkal tisztelgett a tragikus hirtelenséggel elhunyt Liam Payne előtt.
Lifestyle
Ha szeretnéd megvédeni a madarakat és táplálékukat, akkor mindenképp próbált ki ezt a trükköt.
Sztárok
November 11-én startol a TV2 csatornáján a S.E.R.E.G. című sorozat – a hat epizódból álló akciódús katonai történet premier előtti sajtóvetítésén lehetőségünk nyílt beszélgetni a szereplőkkel,...