Ez a nassolnivaló bizonyítottan csökkenti a depresszió kockázatát
Egy friss kutatás összefüggést talált a depresszió kialakulása és egy híresen finom nassolnivaló között.
Nassolás mint megelőzés
A Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett kutatás szerint egy bizonyos magféle napi fogyasztása akár 17 %-kal alacsonyabb depressziós kockázatot eredményez – adta hírül a Healthline magazin. A felméréshez 13 500 olyan embert vontak be, akik önbevallásuk szerint nem szenvednek depresszióban és nem is szedtek antidepresszánst, valamint akik 2007 és 2020 között 37-73 évesek voltak. A vizsgálatban részt vevő személyek, akik naponta fogyasztottak egy adagot ebből a magféléből, a nagyjából öt évvel későbbi nyomon követéskor kisebb valószínűséggel szenvedtek depresszióban.
Az új kutatások feltárták, hogy táplálkozási szokásaink milyen mélyreható hatással vannak mentális egészségünkre, különösen a bél-agy kapcsolatra utalva, mondja Kelsey Costa regisztrált dietetikus. „Ezek az eredmények hangsúlyozzák, hogy táplálkozási döntéseink mennyire képesek irányítani mentális egészségünket, kiemelve a táplálkozás kulcsfontosságú szerepét pszichológiai jóllétünkben” – fogalmazott.
Na de melyik is ez a finomság? Részletek a galériában!
Egy teljesen ártalmatlan, jól kinéző tetoválást akart magának a nő, ám nem nézett utána annak, hogy mit is jelent egyes körökben a fejjel lefelé fordított ananász…