Melyik magról van tehát szó? A kutatásban említett finomság nem más, mint a dió. Bár a tanulmány nem tárja fel a diófélék fogyasztása és a depresszió alacsonyabb kockázata közötti összefüggés okait, a diófélék gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai hozzájárulhatnak a megfigyelt előnyökhöz. A dió például magas omega-3-tartalmáról ismert, és a depresszió tanulmányozásakor figyelemre méltóan érdekes.
Melyik magról van tehát szó? A kutatásban említett finomság nem más, mint a dió. Bár a tanulmány nem tárja fel a diófélék fogyasztása és a depresszió alacsonyabb kockázata közötti összefüggés okait, a diófélék gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai hozzájárulhatnak a megfigyelt előnyökhöz. A dió például magas omega-3-tartalmáról ismert, és a depresszió tanulmányozásakor figyelemre méltóan érdekes.