Ázsia ihlette – Kínai csípős-savanyú leves wokban
Nem kell más, csak egy-két izgalmas hozzávaló és máris kész a mennyei csípős-savanyú leves. Másnaposságtól kezdve a gyomorfájásig mindenre kitűnő, de mi leginkább az íze miatt szeretjük.
Hozzávalók – 2 – 4 főre
- 1 ek friss gyömbér lereszelve
- 1 ek ázsiai chili pasta
- 1 ek olaj
- 30 g fafül gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
- ½ dl szójaszósz
- ½ dl rizsecet
- só
- bors
- 1 csipet barnacukor
- 1 mk szecsuáni bors
- 7 dl alaplé
- 150 g tofu
- 4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
- 1 db tojás
- díszítésnek újhagyma
Az elkészítésért lapozz a következő oldalra.