Villámgyors English muffin - Belül omlós, kívül ropogós az angolok kedvenc péksütije
A népszerű angol péksütemény tökéletes reggelire egy kevés tojással, avokádóval vagy akár lekvárral. Így készíts házilag English muffint.
English muffin
Hozzávalók:
- 1,5 tk szárított élesztő
- 1/4 + 1 3/4 bögre liszt
- 1/2 + 1/4 bögre meleg víz
- 2 tk növényi olaj
- 1 tk só
- 1 db tojás
- kevés kukoricaliszt (elhagyható)
Elkészítés:
- Elsőként keverjük el az élesztőt az 1/4 bögre liszttel és a 1/2 bögre meleg vízzel.
- Ha látjuk, hogy az élesztő elkezdett dolgozni, adjuk hozzá a növényi olajat, a sót, a tojást, végül pedig a maradék lisztet (1 3/4 bögre) és meleg vizet (1/4 bögre).
- A tésztát alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk kelni 1-2 órát - nagyjából kétszeresére fog kelni.
- Formázzunk 6 db azonos méretű, laposabb formájú bucit a tésztából. A ropogósabb végeredmény érdekében a tetejüket megszórhatjuk egy kevés kukoricaliszttel, de ez elhagyható.
- A bucikat letakarva hagyjuk kelni még 20-25 percig.
- Egy serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat, majd oldalanként 7-8 percig süssük a cipókat.
- Az English muffin frissen, de másnap akár pirítva is fogyasztható.