Mandarin és klementin - 5 ok, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani őket
A téli hónapok kedvenc vitaminbombái a citrusfélék, azon belül is a mandarin és a klementin. Mutatjuk, miért érdemes mindennap enni belőlük.
C-vitamin löket
A citrusfélék, ezzel együtt a mandarin és a klementin is C-vitaminban rendkívül gazdagok. A sötét és hideg téli időszakban nagyon jó löketet adnak immunrendszerünk számára - napi fogyasztásukkal sokat tehetünk a szezonális betegségek elkerüléséért. Emellett tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítenek sejtjeink védelmében, ezzel együtt pedig az idő előtti öregedes lassításában.
Kiváló kalciumforrás
Ha valaki érzékeny a tejtermékekre, a kalciumpótlást könnyedén letudhatja napi 1-1 klementin elfogyasztásával, ugyanis kedvenc téli gyümölcsünk bővelkedik a csontok számára elengedhetetlen ásványi anyagban.
Támogatás a szív-, és érrendszeri betegségek ellen
Meglepő, de a mandarin és a klementin rendszeres fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelemben is igazi aduász lehet. Ennek magyarázata, hogy mindkét gyümölcs tele van káliummal - 100 g gyümölcsre nagyjából 170 mg jut belőle. A kálium megfelelő pótlása rendkívül fontos a szív-, és érrendszeri betegségekre hajlamosak számára, emellett pedig a megfelelő izomműködés számára is elengedhetetlen.
Cikkünk folytatódik, lapozz!