Indul a síszezon - Ezt az italt fogyaszd egy kis melegségért
Mindegy, hogy a hüttében vagy az otthonunk melegében isszuk, a bombardino a tökéletes téli meleg ital.
Egy kis lélekmelengető
Még ha utazni mostanában kissé nehézkes is, tagadhatatlanul itt van a síszezon és egy kis csúszásért nem kell feltétlenül külföldre utaznunk. Persze nem csak a pálya ördögeinek van olykor szükségük egy kis lélekmelengetőre - egy finom, meleg téli ital mindenkinek kellemes jutalom lehet egy hideg, zord nap végén, főleg, ha még egy kevés alkoholt is tartalmaz.
Ahogyan az itt is olvasható, a tojáslikőr alapú krémes, meleg italt, a bombardinót először egy hüttében készítette el egy olasz fiatalember, amikor a betérők egy forró, édes és alkoholos italra vágytak - a síparadicsomokban azóta ez az egyik legnépszerűbb ital, de otthoni körülmények között is könnyedén elkészíthetjük.
A bombardino hozzávalói:
- 2 dl tojáslikőr
- 2 dl tej
- 2 dl brandy
- édes tejszínhab
- őrölt fahéj a tetejére
A tojáslikőrt, a tejet és a brandyt melegítsük össze, de ne forraljuk fel - öntsük poharakba, tálaljuk tejszínhabbal és őrölt fahéjjal.