Pirított kacsacomb töltött almával: Ha egy különleges vacsorával lepnéd meg a párodat
Ezzel a főétellel garantáltan leveszed a lábáról kedvesedet!
Pirított kacsacombfilé töltött almával
Hozzávalók:
- 10 dkg rizs
- 5 ek liszt
- 4 db kacsacomb
- 4 db alma
- 3 ek meggy
- 2 ek vaj
- 2 ek lekvár
- 2 tk só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A kacsacombokat kifilézzük, félbevágjuk, megsózzuk, utána pedig lisztbe forgatjuk, és vajon megpirítjuk mindkét oldalát. Az almákat megmossuk, kikaparjuk a belsejét, és 180 fokos sütőben elősütjük 15 perc alatt. A rizst közben megfőzzük, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés vajon pár perc alatt megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, a fahéjat és a sót, majd a főtt rizst, végül pedig óvatosan belekeverjük a meggyet is. Az almát megtöltjük a rizzsel, és a sütőben újabb 10 percig sütjük, majd a kacsacombbal tálaljuk.