Ősrégi, de isteni recept - Ilyen a tökéletes vasárnapi tyúkhúsleves

Egy étel, ami nem hiányozhat vasárnap az asztalról.
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 tyúk
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem gyökér
- 1 db karalábé
- 1 db zeller
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vegeta
- só, bors
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A megtisztított tyúkról vágd le a comb- és a mellrészt, ezekből ugyanis finom főételt készíthetsz. A tyúk többi részét viszont rakd fel körülbelül 5 liter hideg vízben főni, ha pedig felforrt, szedd le a habját, és csak ezután ízesítsd sóval és egész borssal. Nagyjából fél órán keresztül főzd így a levest, közben pedig folyamatosan habozd le. Ha letelt az idő, rakd bele az apróra vágott zöldségeket és a vegetát, majd kis lángon főzd addig, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Az igazán jó húsleves titka abban rejlik, hogy nagyon kis lángon, legalább 4-5 órán keresztül főzd a levest, és figyelj oda arra, hogy soha ne forrald erősen, ugyanis úgy zavaros lehet a végeredmény. Ha a tyúkhúsleves elkészült, szűrd le, és készíts hozzá finommetéltet betétként, ezt azonban mindig külön főzd ki, és tedd leszűrve a leves mellé tálaláskor, soha ne bele az egész fazék ételbe, ugyanis úgy szétázhat.
Lapozz egy vasárnapi főételért és desszertért!
Fotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.