Hagyományos krumplifőzelék zellerrel bolondítva
Egy tartalmas főzeléknél mi is lehetne jobb, egy egészséges és finom ebédre. Most egy olyan burgonyás receptet mutatunk, ahol a hagyományos verziót egy kis zellerrel dobtuk fel.
Zelleres krumplifőzelék - Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 50 dkg zellergumó
- 1 kisebb répa
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 babérlevél
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, zellert és répát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a háromnegyedéig érjen. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségét érezzük fűszerezzük egy kis ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára pároljuk a zöldségeket. Ha már puhák, kivesszük a felét és botmixerrel leturmixoljuk. Ezután mehet vissza a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Végül a tejföllel ízesítjük, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és összemelegítjük az egészet a tálaláshoz.