Lecsó, ahogy még sosem kóstoltad
Nem vágysz forró lecsóra? Itt a hideg lecsóleves!
Lecsóleves
Hozzávalók
- 1.5 kg paradicsom
- 1 kg paprika
- 7-8 dl alaplé
- 1 szál póréhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- friss bazsalikom
- 1 ek cukor
- só, bors
Elkészítés:
A megmosott, feldarabolt paradicsomot, paprikát, hagymát és fokhagymát beletesszük egy nagy turmixba (lehet több részletben is), vagy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot, cukrot és tovább keverjük. Jöhet bele az alaplé (végszükség esetén, csinálhatod erőleves kockából is), annyi amennyitől leves állagúvá válik. Hűtsd le. Tetejére tegyél paradicsomkarikát, friss bazsalikomot és pár csep oívaolajat. Kínálj mellé hegyes zöldpaprikát is.
Tipp: Ha csípősen szereted, válts ki 1-2 paprikát erőssel. Ha hiányolod a kolbászt, süss ki serpenyőben pár karikát és azt tedd a tetejére. Szalonnapótlás ugyanígy - a kettő együtt pedig, fenomenális!