Rakott krumpli - nyers burgonyából
Te is utálod azt a fázist, amikor a forró főtt krumplit próbálod meghámozni és felkarikázni? Van rá megoldásunk!
Rakott krumpli - nyers krumpliból
Hozzávalók:
- 8 közepes krumpli
- 1 szál füstölt, vagy lángolt kolbász
- 8 tojás
- 2 tojássárgája
- 10 dkg bacon
- 50 dkg tejföl
- 2 dl nem cukrozott tejszín
- 1 ek vaj
- majoranna
- só
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázuzuk. A kolbászt is felkarikázzuk. A hosszú baconcsíkokat háromba vágjuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, 1 tk sót, a tejszínt és jól elkeverjük. A tepsit kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük. A krumplit megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, vagy uborkagyalut használunk. A tepsi aljára tesszük a bacon felét. Rá a krumpli harmadát, sózzuk, megszórjuk majorannával. Mehet rá a kolbász fele, majd a tojás fele. Locsoljuk meg a tejföl felével. Ismételjük meg az egész műveletet, majd takarjuk be a tepsit a maradék krumplival, ezt is sózzuk meg. Fedjük le fóliával és tegyük a sütőbe. 180 fokon süssük 40 percig, majd vegyük le a fóliát, dobjunk a tetejére vaj darabkákat és 160 fokon süssük még 20 percig, amíg a tetején lévő krumpliszeletek nem lesznek chips állagúak. Ha nagyon cifrázni akarjuk, tálalás előtt mehet rá egy pici parmezán és zöldfűszer.