Cukormentes pudingvariációk nyárra
Valószínűleg mindenki készített már pudingot otthon, ám gyakran a zacskós változatát választjuk, az egyszerűség kedvéért. Ám nem vagyunk tisztában azzal, mennyi finomított cukrot, adalékanyagot tartalmaznak ezek a termékek. Most megmutatom, hogyan lehet finom és cukormentes pudingot készíteni, ugyanannyi energia ráfordításával.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Barackos-kókuszos tápióka puding
Hozzávalók
- 650 ml kókusztej
- 120 gr tápiókagyöngy
- 3 ek. méz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet só
- 200 ml baracklé
- 3 csillagánizs
- 10 gr étkezési keményítő
- 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: baracklével)
- 2 érett őszibarack vagy 4 érett sárgabarack
Elkészítés:
- A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát tegyük bele, és habverővel keverjük össze.
- Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 5-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki és adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Mehet bele egy csipet só is. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Töltsük poharakba.
- A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és a cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük össze a likőrrel és sűrítsük be vele a baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül kanalazzuk a pudingra és tálaljuk.