Spanyol menü: krumplis omlett és katalán krém
Imádom a spanyol tradícionális ételeket és a spanyol életérzést. Most megmutatom nektek, hogyan készíthettek el könnyedén egy nagyon finom laktató serpenyős ételt és egy mennyei desszertet. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Spanyol omlett
Hozzávalók:
- 400 g burgonya, hámozott-szeletelt
- fél fej hagyma, vékony szeletekre vágva
- 5 tojás
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
1. Bő olajban, közepes hőmérsékleten süssük meg a burgonyát és a hagymát, amíg a burgonya megpuhul. Csöpögtessük le papírtörlőn.
2. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, sózzuk meg, majd adjuk hozzá a megsült hagymát és burgonyát. Keverjük össze.
3. Egy serpenyőben melegítsünk olíva olajat. Figyeljünk arra, hogy a serpenyő oldalát is vonja be az olaj. Tegyük bele a keveréket és süssük, amíg az alja aranybarna lesz.
4. Fordítsuk meg egy tányér segítségével, majd süssük meg a másik oldalát is.
Lapozz a katalán krém receptjéért!