Spanyol rizses hús gazdagon - Paella

Aki járt már Spanyolországban biztosan találkozott ezzel a nagyon finom autentikus étellel. Most egyenesen Mallorcáról hoztam el nektek ezt a receptet. Próbáljátok ki bátran, nem fogtok csalódni!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Paella
Hozzávalók:
- 4 db királyrák
- 200 g tintahal, megtisztítva, karikákra vágva
- 300 g kagyló
- 1 fej hagyma, apróra vágva
- 200 g csirkecomb filè, kockákra vágva
- 200 g sertéshús, kockákra vàgva
- 20 g piros paprika
- 300 g rizs, kerekszemű
- 9 dl hal alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek petrezselyem, összevágva
- 2 ek paradicsompüré
- 1 db paradicsom
- sáfrány
- olíva olaj
- só
Elkészítés:
- Egy lábasban, sós vízben főzzük meg a megtisztított kagylókat.
- Egy ’paella’ serpenyőben süssük meg a királyrákokat olíva olajban, amíg enyhén megbarnulnak. Tegyük ki egy tányérra és tegyük félre.
- Ismételjük meg a fentieket a csirkével és a sertéssel is.
- Készítsük el a zöldségalapot. A lereszelt paradicsomot, hagymát, fokhagymát, lassú tűzön ugyanebben a serpenyőben, kevés olívaolajjal, karamellizáljuk. Hozzátesszük a tintahalat és a paradicsompürét. Kb. 6 percig sütjük mèg. Tegyük hozzá a pirospaprikát és süssük még 2 percig.
- Adjuk hozzá a húst és a rizst és addig pároljuk, amíg a rizs aranyszínű lesz. Ízesítsük sóval és sáfránnyal.
- Forraljuk föl a hal alaplevet és adjuk a rizshez. Mostantól nem szabad a rizshez nyúlni!
- 20 perc múlva adjuk hozzá a rákot és a kagylót dekoratívan elhelyezve. Hagyjuk még 5 percig főni, majd vegyük le a főzőlapról.
- Tálalás előtt 3 percig hagyjuk hűlni. Durvára vágott petrezselymet szórjunk a tetejére.
Lapozz még 2 receptért Marton Addrienntől!
Oldalak
