Egyetlen dolog teszi tönkre a legtöbb párkapcsolatot - Te is csinálod?

Sok éve együtt éltek már, és ha igazán őszinte akarsz lenni – marhára idegesítenek a dolgai? Naponta sok időt töltesz kedvesed ténykedései, vagy azok hiánya fölötti füstölgéssel? Nem biztos, hogy tényleg benne van a hiba.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Ha sokat füstölögsz, bizonyára rosszul érzed magad

Először is állapítsuk meg, hogy a mérgelődés maga a rossz érzés, és nem az, amit szeretett Bélád tesz, vagy nem tesz. Ha alaposan a mélyére nézel érzéseidnek, indulataidnak, megtalálhatod azok alapjait magadban. Sokáig azért hárítjuk ezt az őszinte szembenézést önmagunkkal, mert azt hisszük, akkor a másikat fel kell majd mentenünk „bűnei” alól, és helyette majd magunkat kell rossznak bélyegezni. Továbbá mélyen hisszük azt is, hogy ezen az úton nem juthatunk el a boldogsághoz, csakis, és kizárólag csakis akkor, ha a másik megváltozik, és elhagyja a bennünket zavaró, bántó viselkedését, szokásait. Valójában bennünk van a bántó szokás, – ami mindig, de mindig fog tárgyat találni magának, akárkivel éljünk is – ezért fontos fókuszt váltanunk a külvilágról saját magunkra, és végre ott elkezdeni a változást.

Hiszen nyüstölöd már a jóembert pár éve, és sikerrel jártál?... Nem. Nem is fogsz soha, mert nincs hatalmad fölötte. Mindenki akkor változik meg, amikor úgy dönt, és akkor sem egyik napról a másikra. Engedd meg, hogy ez szabadon megtörténhessen. Foglalkozz addig magaddal. Állj meg egy pillanatra, és képzeld el, – csak képzeld el – mi lenne, ha te hagynál fel az elvárásaiddal? Ha elengednéd őket, és azok nélkül tekintenél a másikra? Pl. nem érdekes, hogy az autó nincs kitakarítva hónapok óta, mit számít az valójában?

Megvagytok, éltek, működik az életetek koszos autóval is? Valóban annyira fontos ez a kérdés, hogy megharagudj miatta a párodra, hogy rossz legyen a hangulat emiatt?... Hogy füstölögj magadban, vagy hangosan – ezzel büntetve elsősorban magad, másodsorban pedig a párod is? Semmit nem fog számítani, ha egyszer visszagondolsz az életedre, hogy koszos volt-e az autó 2017 tavaszán, vagy sem. Csak az fog számítani, mennyi szeretet, boldogság volt a mindennapjaidban.

Mindannyian megszoktuk azt a működést – és emiatt tévesen normálisnak tartjuk – hogy rossz érzéseinkért másokat hibáztatunk. Pedig, ha jól megvizsgálod, ezeket mind te magad hozod létre a begyakorolt reakcióiddal. Senki más nem képes érzéseket generálni benned, csak te. A belső világod a te igazi birodalmad, ahol abszolút hatalommal rendelkező úr/úrnő vagy. A folyamatos elégedetlenkedésed, idegeskedésed azt mutatja, hogy még mindig nem szereted magad eléggé, és így persze életed párját sem, ahhoz, hogy ne engedd elhatalmasodni lelkedben a rossz érzéseket. A külvilág, beleértve a téged körülvevő embereket, a kapcsolataidat, sohasem fog igazán a kedved szerint alakulni, viselkedni. Belső békéd érdekében egyet tehetsz: úgy döntesz, minden körülménytől függetlenül te jól fogod érezni magad. Mert megérdemled, mert szereted és becsülöd magad annyira, hogy nem kínzod magad rossz érzésekkel, és mert tényleg eleged van már belőlük.

Lapozz a folytatásért, hogy megtudd, hogyan indulj el ezen az úton!

Fotó: blog.myvehicle.ie

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
Sztárok
Cariba Heine játszotta a H2O: Egy vízcsepp elég című ausztrál szériában a kissé különc, lobbanékony természetű Rikki Chadwicket, melynek köszönhetően felettébb népszerű volt a kétezres években, ma...
Home&Design
Ne feledd, még nem késő belevágni ebbe a kreatív projektbe, és élvezni az őszi természet szépségeit az otthonodban!