Házi fűszeres-mézes keksz - Egészséges nassolnivaló a hűvös napokra
Nincs is annál jobb, mint mézes-fűszeres házi kekszet majszolni otthon, a jó meleg szobában egy pohár forró tea mellett. Ha Te is vágysz hasonló élményre, olvasd el a receptünket és készítsd el az édességet!
Hozzávalók
- 250 h tönkölyliszt
- 180 g vaj
- 100 g méz
- 2 tojássárgája
- 1-2 ek tejszín
- 1 tk sütőpor
- 1 rúd vanília
- 1 tk pepperóni
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A tejszínt a vajjal és a tojássárgájával keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a mézet, a vanília rúd kikapart részét és a reszelt citromhéjat. Az egészből gyúrjunk tésztát, majd nagyjából fél órán keresztül pihentessük. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk nagyjából fél centiméter vastagságúra, majd szaggassuk ki bármilyen pogácsaszaggatóval. Tegyük bele a sütiket egy tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyedóráig süssük. Ekkor kenjük meg egy kis tojásfehérjével a tetejüket és szórjunk rá egy ici-pici pepperónit. Ezt követően 5 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!