Tejszínes burgonya - Köretként és magában is isteni
Isteni tejszínes burgonyát nagyon könnyen és hamar összedobhatunk. Kiváló köret, de akár magában is fogyasztjuk. Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 2 csésze tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 2 ek vaj
Elkészítés
Hámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, aljára tegyünk egy réteg burgonyát, erre egy réteg sajtot, majd rétegesen tegyük rá a krumpli és a sajt második felét is. A tetejére öntsük a tejszínes keveréket, illetve a maradék feldarabolt vajat. 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt süssük készre. Ha azt vesszük észre, kezd túl barna lenni a teteje, tegyünk rá egy fóliát.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!