Grillezett sertésborda egzotikus salátával - Recept
Nyáron valószínűleg senki nem tud ellenállni a finom grillételeknek. Ha azonban már unjuk a megszokott húsokat és zöldségeket, próbáljuk ki a következő receptet! Nem fogjuk megbánni!
Hozzávalók
- 5-6 (kb. 2,5 cm vastag) csontos sertésborda
- aprított trópusi gyümölcsök
A páchoz
- 2 csésze víz
- 4 ek só
- 2 csésze ananászlé
Az édes-savanyú szószhoz
- fél csésze cukor
- 4 ek ketchup
- fél csésze ecet
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk fokhagymapor
- egy csipet pirospaprika
Elkészítés
A páchoz keverjük össze a hozzávalókat, majd forraljuk addig, amíg a só fel nem oldódik. Ezt követően hagyjuk kihűlni, majd öntsük egy edénybe és helyezzük bele a húsokat, úgy, hogy ellepje azokat. Egy órára tegyük félre, hadd pácolódjanak be. Készítsük el az édes-savanyú szószt: ehhez nem kell mást tennünk, csak összekeverni a fentebbi hozzávalókat. Grillezzük meg a húsokat úgy, hogy közben a szósszal kenegetjük mindkét oldalukat. Ha elkészültek, a felaprított trópusi gyümölcsökből készült salátával tálaljuk.
Ha Te is szereted a grillételeket, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!