Amikor zene és bor találkozik - Ilyen volt a villányi Bock'n'Roll party
A Villányban megrendezett hamisítatlan Rock&Roll hangulatú party apropója nem volt más, mint a 2012-es évjáratú, megújult palackba töltött Bock&Roll bor debütálásának ünnepe. Hogy méltón üdvözöljék az új családtagot, borospincéjük újabb büszkeségét, a Bock család fergeteges hangulatú eseményt rendezett pincelátogatással, vacsorával, koncertekkel és természetesen különböző borok kóstolásával egybekötve.
A palackba zárt Rock&Roll
A könnyed vörösbor elkészítésének célja az volt, hogy a bordeaux-i háziasítások mellé egy lágyabb, új íz is kerüljön a kínálatuk palettájára. Ez a játékos, fűszeres ízvilág a pinot noir, a syrah és a kékfrankos szerelmének köszönhető. Bock Valér szerint "a borban és a zenében is a harmóniát és az egyensúlyt kell keresni". Aki megkóstolta már ezt a tölgyfahordóban érlelt nedűt, tudja, hogy ehhez a borhoz zene kell, ráadásul nem is akármilyen.
Főszerepben a bor
A pincelátogatás során többféle bort is megkóstolhattunk és betekinthettünk a 2012 óta álló Körpincébe is, amely az egyedülálló akusztikájának köszönhetően zenés produkciók és különböző előadások kedvelt helyszíne lett. A különleges atmoszféra miatt gyakran tartanak a helyszínen esküvői szertartásokat is.
Lenyűgöző pincerendszer
Isteni vacsora
Miután felfedeztük a hatalmas pincerendszert, egy háromfogásos vacsora várt bennünket az Óbor étteremben. Az előétel Bock sonka tormával, szőlőmagolajjal és szőlőmaglisztes kemencés lepénnyel mindenkit elvarázsolt és az ételt kísérő 2013-as Sauvignon Blanc pedig kellemes csalódásként érte a vendégeket. Villány ugyebár vörösborairól híres, ám ez az üde fehérbor mégis telitalálat volt. A következő fogás argentin bélszín volt Bock&Roll mártásban nyári vargányás kalácsfelfújttal, melyet az ünnepelt Bock&Roll kísért. Desszertként ínycsiklandozó fekete-fehér belga csokoládé mousse-t szolgáltak fel friss málnával és Rotschild piskótával, amelyet tökéletesen kiegészített a 2008-as Libra Cuvée.