A Karácsony legtutibb étele - Tiszai boros halászlé

Gondban vagy? Nem tudod, mi legyen a karácsonyi menü? Eláruljuk neked a legjobb magyar receptet szent estére, valamint a karácsonyi időszakra, ami nélkül nem lehet teljes az ünnep. Ha kalandra vágysz és szeretnél valami egyedit az asztalra, olvasd tovább a cikket!

Hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • 50 dkg apróhal
  • 20 dkg hagyma
  • 3 kanál szegedi pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés
Előkészítjük a halakat, a fejüket, farkukat és uszonyaikat levágjuk, a ponty törzsét felszeleteljük, és a keserű fogát kipattintjuk. A hagymát apróra felvágjuk, és a pontyfejjel, a farkával és az apró halakkal feltesszük főni 3 liter vízbe, majd amikor megfőtt átpasszírozzuk az egészet. A levét átszűrjük, majd beletesszük a pontyszeleteket, és amikor forr, beletesszük a sót, a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Fél óráig főzzük, forrás után majd beletesszük a paprika másik felét is, majd hozzáöntjük a bort és még 10 percig forraljuk.

Tésztával forrón tálaljuk.

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Egészség
Ha te is szeretnéd megőrizni a memóriád és a kognitív képességeidet minél tovább, akkor érdemes ezekből a finom fűszerekből a lehető leggyakrabban fogyasztanod.
Egészség
Egy élelmiszer-szakértő szerint életveszélyes is lehet egy bizonyos finomság túlzott fogyasztása, ezzel pedig jobb, ha minél több ember tisztában van, hiszen egy közkedvelt, hazánkban is népszerű...
Sztárok
De nem csupán a hercegnének, hanem a királyi család összes tagjának, bármilyen furcsán is hangzik.
Lifestyle
Meglehetősen nehéz nap vár a Nyilasra. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy csupán egy népszerű, szinte minden háztartásban megtalálható gyümölcsre lesz szükséged ahhoz, hogy a burgonya ne csírázzon ki, és hetekig eltartható legyen?
Lifestyle
A Mérleg a hét közepén megismerhet valakit, aki nagyon mély benyomást tesz rá. Heti horoszkóp.