Receptajánlatunk: Litván hideg céklaleves
Ha szeretsz új dolgokat kipróbálni a konyhában, akkor érdemes elkészítened recepajánlatunkat, a litván hideg céklalevest.
Hozzávalók:
• 450 g hámozott és főtt cékla (tartsd meg a főzőlevet)
• 2 közepes uborka- hámozva, kimagozva és 1 cm-es darabokra vágva
• 2 felszeletelt hagyma
• 2 kemény tojás
• 1 pohár tejföl
• 4 pohár író
• frissen apróra vágott kapor
• só
Elkészítés:
Amíg a cékla fő, a főtt tojás fehérjét apróra vágjuk. A sárgáját ¼ teáskanál sóval és szeletelt hagymával összekeverjük. Amikor a cékla megfőtt, szűrjük le (a levét tartsuk meg). Hűtőbe helyezve minimum egy óra alatt lehűtjük. Miután kihűlt, durvára reszeljük. A cékla levét főzőedénybe öntjük és írót, tejfölt keverünk bele. Fűszerezzük. Hűtsük jól le és összevágott kaporral tálaljuk.