Falusi Mariann spenótos pitéje
Készítsd el a Megasztár zsűritagja, Falusi Mariann receptjét, a spentótos pitét, mely remek előétel lehet.
Hozzávalók:
• 1 csomag levelestészta
• 2 csomag mosott friss spenót
• 2 tojás
• negyed pohár tejföl
• 220 g sajt
• olaj
• 1 ½ tk só
• 1 dl tej
• natúr joghurt (tetszés szerint)
Elkészítés:
250 C-ra előmelegítjük a sütőt. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük, majd összevágjuk és egy nagy üveg tálba tesszük. Hozzáadjuk a salátát és kézzel összekeverjük. 10 percet állni hagyjuk, majd leöntjük róla a „kicsapódott vizet”. A tojást a tejföllel és a sajttal összekeverjük és hozzáöntjük a levelekhez. Kiolajozunk egy tepsit. A leveles tészta lapokat egy száraz felületre tesszük, enyhén vizes törölközővel letakarva, hogy ne száradjanak ki. Egy lapot a tepsibe helyezünk, az esetlegesen túlnyúló széleit levágjuk. Megkenjük olajjal. Ezt ismételjük meg 6-7 lappal, azután tegyünk rá tölteléket. A rétegezést mindaddig folytatjuk, amíg elérjük a tál tetejét. Réteslappal záródjon a teteje! Fedő nélkül sütőbe tesszük. 35 perc elteltével locsoljuk meg ¼-ed pohár tejföl és 0,25 pohár tej keverékével. Még 15 percig sütjük. Melegen, vagy szobahőmérsékleten, joghurttal szokás tálalni.