Zöldborsókrémleves - Recept

Gyorsan elkészíthető, laktató és finom a friss zöldborsóból készült krémleves. A zsenge borsó és a fokhagyma íze remekül kiegészíti egymást, próbáld ki receptünket!

Hozzávalók

  • 450 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • húsleves alap
  • kevés olaj
  • bors

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt fokhagymát. Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Addig kavargatjuk, míg a borsó kicsit megfakul és átveszi a hagyma ízét. Mivel nagyon kevés levet ereszt, adhatunk hozzá még vizet. 10 perc után felöntjük a húslevessel, hogy ellepje a borsót. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A krémes végeredmény érdekében liszttel besűrítjük a borsós alapot. Ha puhára főtt, akkor mixerbe öntjük, hozzátesszük a tejfölt és simára daráljuk.

Ezt is ajánljuk: Paradicsomos kenyér fokhagymával - A bruschetta receptje

Fotó: thelittleepicurean.com

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Lékai-Kiss Ramóna új oldalát mutatja majd meg A Nagy Duettben, ebben pedig Brasch Bence lesz segítségére.
      Home&Design
      Sokan szeretik díszíteni a konyhájukat, de tudtad, hogy ezek az ártatlannak tűnő szuvenírek akár a hűtőd működésére is rossz hatással lehetnek? Mutatjuk, miért érdemes óvatosnak lenni velük!
      Sztárok
      Gáspár Győző azt is elárulta, hogy melyik magyar énekesnőt szeretné megszemélyesíteni A Nagy Duett-ben.
      Sztárok
      Diákból lesz tanár: Mihályfi Luca és Hegyes Berci a Dancing with the Stars után szerelmespárként vágnak neki A Nagy Duettnek.
      Egészség
      Kevesen tudják, de többféle élelmiszer is tartalmaz természetes módon kisebb-nagyobb mennyiségű hidrogén-cianidot, amit kéksavnak nevezünk.