Zöldborsókrémleves - Recept
Gyorsan elkészíthető, laktató és finom a friss zöldborsóból készült krémleves. A zsenge borsó és a fokhagyma íze remekül kiegészíti egymást, próbáld ki receptünket!
Hozzávalók
- 450 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- húsleves alap
- kevés olaj
- só
- bors
Elkészítés
A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt fokhagymát. Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Addig kavargatjuk, míg a borsó kicsit megfakul és átveszi a hagyma ízét. Mivel nagyon kevés levet ereszt, adhatunk hozzá még vizet. 10 perc után felöntjük a húslevessel, hogy ellepje a borsót. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A krémes végeredmény érdekében liszttel besűrítjük a borsós alapot. Ha puhára főtt, akkor mixerbe öntjük, hozzátesszük a tejfölt és simára daráljuk.
Ezt is ajánljuk: Paradicsomos kenyér fokhagymával - A bruschetta receptje