Klasszikus paradicsomos húsgombóc recept

Gyerekkorunk egyik kedvenc étele, amelynek ráadásul egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.
Hozzávalók
- ½ kg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 10 dkg rizs
- só
- bors
- pirospaprika
- sűrített paradicsom
Elkészítés
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát is, majd alaposan összekeverjük. Miután elkevertük a hozzávalókat közepes gombócokat formázunk a darált húsból és egy tálba halmozzuk őket. Ezután tegyünk egy fel egy fazékban vizet forrni és adjunk hozzá egy leveskockát is. Miután felforrt a víz rakjuk bele a húsgombócokat és főzzük lassú tűzön, amíg a gombócok át nem főnek. Közben a krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockákra és sós vízben főzzük meg. Ha a gombócok elkészültek, akkor vegyük ki a vízből és rakjuk külön őket, majd készítsünk rántást, amelyhez hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, végül pedig felöntjük az egészet azzal a vízzel, amelyben a gombócok főttek. Ha savanyúnak találjuk a paradicsomot, akkor tehetünk hozzá egy kevés cukrot, befejezésként pedig tegyük a paradicsomos mártásba a húsgombócokat és forraljuk össze néhány perc alatt az egészet.
Ezt is ajánljuk: Paprikalekvár recept
Fotó:yaseminskitchen.blogspot.hu, Leadkép:yaseminskitchen.blogspot.hu
Oldalak

This is a modal window.