Klasszikus lecsó recept

Íme egy klasszikus lecsó recept, amelyet a nyári szezonban szinte kötelező legalább egyszer elkészítenünk.
Hozzávalók
- 40 dkg paradicsom
- 80 dkg paprika
- 2 nagyobb hagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A paradicsomot leforrázzuk, majd leszedjük a héját, ezután pedig apró darabokra vágjuk. A paprika magját kiszedjük, és szintén feldaraboljuk. A hagymát is megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Végül pedig a füstölt szalonnát is kockázzuk fel. Elsőként a szalonnát pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a hagymát is. Amikor a hagyma már kissé megdinsztelődött, húzzuk félre az edényt és szórjuk rá a pirospaprikát és a paradicsomot. Tegyük vissza az edényt a tűzre és forraljuk egy pár pillanatig az egészet, ezután pedig adjuk hozzá a paprikát is és főzzük addig,amíg meg nem puhul.
Ezt is ajánljuk: Bécsi burgonyasaláta - Recept
Fotó:kichiwall.com, Leadkép:kichiwall.com
Oldalak

This is a modal window.