Tejszínes-csirkés-gombás penne: Ennél gyorsabb receptet úgysem találsz
Könnyű, mégis laktató fogás.
Tejszínes-csirkés-gombás penne
Hozzávalók (6 főre):
- 3 ek olívaolaj
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 csésze gomba
- 1 fehérhagyma
- 7 dl húsleves alaplé
- 360 ml tejszín
- 240 ml marsala bor
- 30 dkg penne tészta
- 10 dkg parmezán
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- friss petrezselyem
Elkészítés:
Olívaolajba dobjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig sütjük. Kiszedjük a húst, a helyére megy a gomba és a felszeletelt hagyma, amit együtt párolunk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezután ráhalmozzuk az csirkemell darabokat, alaposan összekeverjük és felöntjük a csirke alaplével. Most már mehet bele a tejszín, a bor és a nyers tészta is. Az ételt fedő alatt a penne puhulásáig főzzük, majd hozzáadva a parmezánt alaposan összekeverjük. Melegen, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni: