Ha már unod az Aperolt – Limoncello Spritz, ahogy az olaszok isszák
Bár a fülledt nyári estéken az Aperol Spritzet nehéz kiütni a nyeregből, érdemes néha egy kicsit kísérletezni, új dolgokat felfedezni.
Olaszországi nyaralásaink során gyakran találkozhattunk egy másik aduásszal, az úgynevezett Limoncello Spritz-cel, melynek alapja az olaszok kedvelt citromos likőrje, a Limoncello. Az Amalfi-Part legnépszerűbb koktélját hagyományosan étkezések előtt – étvágygerjesztőként – vagy étkezések után – az emésztés támogatására – fogyasztották. Általában kisebb méretű poharakban szervírozzák (de egy szép borospohárban is tökéletes lesz), hidegen, lassan kortyolgatva fogyasztják. Ha már Olaszországba most nem is jutunk el, ezzel az izgalmas, frissítő itallal csempészhetünk egy kis itáliai életérzést a nyári hétvégébe.
Az olaszok gyakran saját maguk, házilag készítik a finom citromos likőrt – ehhez a következő oldalon mi is adunk egy tippet.
Limoncello Spritz
Hozzávalók (1 adaghoz):
- ½ dl Limoncello
- 1,5 dl Prosecco
- ¼ dl ásványvíz vagy szódavíz
- díszítésként ízlés szerint citromkarikák, friss menta, friss bazsalikon
Elkészítés:
Öntsük egy shakerbe a jéghideg folyékony hozzávalókat, rázzuk össze, majd öntsük pohárba és díszítsük ízlés szerint citrommal, friss mentával, esetleg bazsalikommal. Természetesen shaker nélkül is elkészíthető.
Házi Limoncello receptért lapozz.