Tejfölös csirkepaprikás – megunhatatlan magyaros, amit mindenki szeret
Nokedli helyett tésztával is fogyaszthatod.
Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 TV paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 200 g 20 százalékos tejföl
- 1 ek búzaliszt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd rádobjuk a felkockázott paprikát és egy kicsit pirítunk rajta. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát is, az egészet meglöttyintjük egy kis vízzel, majd visszatéve beledobjuk a kockára vágott csirkemellet, de mehet rá most már a szeletekre vágott paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk, ezután összekeverjük az egészet, majd felöntjük vízzel és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A habaráshoz egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, amibe egy merőkanálnyival teszünk a pörkölt forró levéből, és az egészet csomómentesre keverjük. Lassan rácsorgatjuk a húsra, elkeverjük és még kb. 5-7 percig főzzük. Nokedlivel a legfinomabb, de kitűnő választás hozzá a gnocchi, a knédli vagy a tészta, de ehetjük csak kenyérrel is.