Sült cékla ajolival - Igazi különlegesség
Egy könnyű és finom étel, ami önmagában és köretként is nagyon finom.
Hozzávalók:
- Cékla (lehetőleg kis méretű)
- olívaolaj
- balzsamecet
- só, bors
Elkészítés:
A céklát jól megmossuk, megszárítjuk és 200C-os sütőben alufólia alatt héjastul puhára sütjük - ez kb. 1 óra (ha nagyobb a cékla, akkor több is lehet). Amikor megpuhult, héjastul cikkelyekre szeleteljük. Összekeverünk 2:1 arányban olívaolajat és balzsamecetet. Ezzel a mázzal összeforgatjuk a cékla cikkelyeket, pici sót és borsot szórunk rájuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Ajoli Hozzávalói:
- 5-6 szem nagyobb főtt krumpli
- só
- olaj
- tojássárgája
- fokhagyma
Elkészítés:
Az összetört főtt krumplit sózzuk, hozzáadunk 3-4 tojás sárgáját, legalább egy nagy fej összetört fokhagymát, majd annyi olajat amennyit felvesz. Ezután simára keverjük.