Grillázsos ostya - Ropogós desszert

Egy finom, ropogós nassolnivaló, ami sokáig eláll, de valószínűleg annál sokkal előbb elfogy.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj,
- 45 dkg cukor
- 3 tojás
- 20 dkg dió
- ostyalapok
Elkészítés:
A vajat, a 20 dkg cukrot és a tojásokat lassú tűzön sűrűre főzzük. 25 dkg cukrot megolvasztunk és belekeverünk 20 dkg darált diót. Párhuzamosan kell a kettőt főzni, amikor kész a cukros dió, bele kell keverni a másik krémet, melyet még forrón kell rákenni az ostyalapra. Majd egymás után ráhelyezzük a lapokat és a krémet.
Tipp: a krémet tehetjük két ostyalap közé, de akár több réteg krém és ostyalap váltakozásával magasabb süteményt is készíthetünk.
Oldalak
